Antena 3 CNN Economic Biz News Facilităţi de accesare a fondurilor structurale pentru universităţi, primării, institute de cercetare, furnizori de servicii de alimentare

Facilităţi de accesare a fondurilor structurale pentru universităţi, primării, institute de cercetare, furnizori de servicii de alimentare

Facilităţi de accesare a fondurilor structurale pentru universităţi, primării, institute de cercetare, furnizori de servicii de alimentare
30 Mar 2010   •   14:12

FNGCIMM SA poate să susţină, prin OUG nr. 9/2010, accesarea creditelor bancare destinate implementării unor proiecte pe domenii prioritare pentru economia românească.

Începând cu data de 29 martie 2010, în cadrul "Programului de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domenii prioritare pentru economia românească, finanţate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate României" Fondul poate să acorde garanţii, în numele şi contul statului, beneficiarilor eligibili, pentru creditele de cofinanţare accesate, credite ce pot ajunge la 15% din valoarea totală a proiectului.

În categoria beneficiari ai programului de sprijin se încadrează: unităţi administrativ-teritoriale (comune, oraşe, municipii, judeţe), instituţii de învăţământ superior de drept public acreditate, institute de cercetare-dezvoltare de drept public acreditate, operatori regionali de servicii de alimentare cu apă şi canalizare (societăţi comerciale, regii autonome), care îndeplinesc criteriile de eligibilitate ale programului de sprijin şi condiţiile din normele de creditare ale finanţatorului şi care solicită şi primesc finanţări din partea acestuia.

Garanţia acordată nu poate depăşi 80% din creditul aprobat, în euro sau în lei, în cadrul programului de sprijin, exclusiv dobânzile şi comisioanele bancare şi alte sume datorate de beneficiarul programului de sprijin în baza contractului de credit.

Garanţia se va acorda pe toată durata creditului, care va avea o perioadă de tragere de maximum 4 ani, timp în care beneficiarul finanţării garantate în cadrul programului de sprijin va utiliza finanţarea conform tranşelor stabilite cu finanţatorul prin contractul de credit.

Solicitarea beneficiarilor se va depune la sediul central al FNGCIMM sau la una dintre sucursalele ori reprezentanţele sale.

Prin implicarea în acest Program, ca urmare a mandatului primit din partea Ministerului Finanţelor Publice, FNGCIMM îşi asumă angajamente, în numele şi în contul statului, pentru acoperirea pierderilor suportate de finanţatori ca urmare a producerii riscului de credit, facilitând implementarea proiectelor finanţate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate României.





×
Subiecte în articol: credite fonduri
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close