Antena 3 CNN Economic Biz News Fenomenul Gangnam Style. Clipul muzical a devenit mană cerească pentru afaceri

Fenomenul Gangnam Style. Clipul muzical a devenit mană cerească pentru afaceri

Fenomenul Gangnam Style. Clipul muzical a devenit mană cerească pentru afaceri
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
18 Oct 2012   •   08:46

Videoclipul muzical Gangnam Style s-a transformat într-un adevărat fenomen economic, relatează Bloomberg în ediţia electronică.

Melodia Gangnam Style, care conţine versuri satirice la adresa bogătaşilor din Coreea de Sud şi are o coregrafie care imită călăria, a generat o creştere de 500% a acţiunilor companiei DI Corp., deţinută de tatăl cântăreţului.

Cântăreţul se numeşte Park Jae Sang şi a devenit cunoscut sub numele de scenă Psy. Tatăl muzicianului, Park Won Ho, este preşedintele companiei DI, care produce echipament de testare a semiconductoarelor pentru clienţi precum Samsung.

Speculaţia potrivit căreia DI ar face afaceri cu Psy, datorită legăturilor familiale, a generat explozia acţiunilor, au declarat reprezentanţi ai companiei citaţi de Bloomberg.

DI nu este singura companie care beneficiază de pe urma fenomenului Gangnam Style. Vânzările unei companii coreene de băuturi au crescut cu 7,6 % după ce Psy a fost văzut bând respectiva băutură în timpul unui concert.

Videoclipul Gangnam Style a fost lansat pe YouTube pe 15 iulie. De atunci, peste 480 de milioane de oameni l-au urmărit.



 


 

×
Subiecte în articol: Gangnam Style
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close