Antena 3 CNN Economic Biz News Fenomenul îngrijorător care ia amploare în UE. Companiile nu mai angajează şi desfiinţează mii de locuri de muncă

Fenomenul îngrijorător care ia amploare în UE. Companiile nu mai angajează şi desfiinţează mii de locuri de muncă

Fenomenul îngrijorător care ia amploare în UE. Companiile nu mai angajează şi desfiinţează mii de locuri de muncă
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Oct 2012   •   13:01

Şomajul a atins un nivel record în zona euro şi Uniunea Europeană (UE), în august. Creşterea a avut loc din cauza datoriilor care împing economia uniunii monetare spre recesiune şi determină companiile să desfiinţeze locuri de muncă.
 
În luna august, şomajul s-a situat la 11,4% pentru zona euro. La nivelul UE, rata şomajului a fost de 10,5%. Estimările Eurostat pentru august arată că numărul şomerilor s-a situat la 25,47 milioane de persoane, din care 18,2 milioane în zona euro.

Potrivit Bloomberg, companiile europene amână deciziile pentru investiţii şi angajări, din cauza perspectivelor de recesiune, a măsurilor de austeritate aplicate la nivelul regiunii şi a încetinirii creşterii economice.

Companii din Franţa şi Germania, precum Deutsche Bank, PSA Peugeot Citroen şi Air France- KLM, au desfiinţat mii de posturi.
   
"Pur şi simplu nu este destulă creştere economică în zona euro pentru a crea suficiente locuri de muncă, iar rata şomajului încă nu a ajuns la punctul maxim. Un lucru îngrijorător este că numărul şomerilor este în creştere şi în ţări din centrul zonei euro, precum Germania, care nu au fost afectate până în trecut", a declarat Thomas Costerg, economist la Standard Chartered Bank.
   
În Germania, rata şomajului s-a menţinut la 5,5% în august, potrivit Eurostat, însă autorităţile germane au anunţat, la sfârşitul lunii septembrie, că numărul  persoanelor fără loc de muncă a urcat pentru a şasea lună consectiv.

În Franţa, rata şomajului a stagnat la 10,6% în august, în timp ce în Spania a avansat la 25,1%, cel mai ridicat nivel din zona euro, arată datele Eurostat.
   

×
Subiecte în articol: somaj rata somajului
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close