Antena 3 CNN Economic Biz News Fericirea n-are chipul României. Care sunt cele mai fericite ţări din lume şi unde ne poziţionăm noi în clasament

Fericirea n-are chipul României. Care sunt cele mai fericite ţări din lume şi unde ne poziţionăm noi în clasament

Fericirea n-are chipul României. Care sunt cele mai fericite ţări din lume şi unde ne poziţionăm noi în clasament
de O.P.    |    10 Sep 2013   •   06:18

 Fericirea este în nord! Mai exact, în Danemarca, Norvegia şi Suedia, spun cercetătorii de la Universitatea Columbia. Specialiştii susţin însă că fericirea are strânsă legătură cu sănătatea. Tocmai de aceea, guvernele ar trebui sa aloce un procent mai mare bugetului sanataţii. Unde se clasează România?

Cele mai fericite tări din lume se află în Nordul Europei. Topul publicat de Universitatea Columbia plasează  România pe locul 90 înaintea Ungariei şi Bulgariei, dar după Grecia sau Libia.

Potrivit raportului, cele mai fericite ţãri din lume sunt - Danemarca, Norvegia, Elveţia, Olanda şi Suedia. La polul opus sunt Rwanda, Burundi, Republica Centrafricanã, Benin şi Togo - toate situate în zona subsaharianã a Africii.

Statele Unite se claseazã abia pe locul al 17-lea. Inaintea lor se află Canada pe locul 6, Australia pe locul 10, Israelul pe locul 11, Emiratele Arabe Unite pe 14 iar Mexicul se află pe locul 16, potrivit Earth Institute.

Raportul claseazã Marea Britanie pe locul 22 între cele mai fericite naţiuni din lume, Franţa pe 25, Germania pe locul 26, Japonia pe locul 43, Rusia pe 68 şi China pe 93.

România este urmată în clasament de Serbia, Irak, Bosnia Herţegovina şi Ungaria.

×
Subiecte în articol: fericire

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close