Antena 3 CNN Economic Biz News Firmele franceze părăsesc România. Mii de angajaţi riscă să rămână şomeri

Firmele franceze părăsesc România. Mii de angajaţi riscă să rămână şomeri

Firmele franceze părăsesc România. Mii de angajaţi riscă să rămână şomeri
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Apr 2011   •   14:08

Firmele franceze părăsesc România. După eşecul vizitei de la Paris a ministrului de Externe Teodor Baconschi, partea română şi-a accentuat presiunile împotriva firmelor fran­ceze care au contracte în ţara noastră, susţin ziariştii de la Jurnalul Naţional.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a cerut părţii fran­ceze o dată certă pentru admi­te­rea României în spaţiul Schengen, dar răspunsul a întârziat să apară, scrie Jurnalul Naţional. În această situaţie, autorităţile din România au început să  "vâ­neze" marile companii franceze.

Cel mai recent caz este cel al firmei Colas. Aceasta a fost obligată să înceteze lucrările la tronsonul Cernavodă - Megidia după decizia ministrului Anca Boagiu de a propune rezilierea contractului "pe cale amiabilă". A intrat, astfel, în impas o mare lucrare de infrastructură, spun ziariştii de la Jurnalul Naţional.

Conducerea grupului francez Bouygues, din care face parte şi firma Colas, a decis retragerea din ţară a tuturor şantierelor - Bucureşti, Craiova, Iaşi şi Constanţa, conclu­zionând că România e o zonă de risc financiar, scrie Jurnalul Naţional. Astfel, peste 4.000 de angajaţi ro­mâni care lucrează pentru compania franceză vor rămâne pe drumuri.

În 2010, şi consorţiul greco-francez Vinci - Aktor s-a retras din parteneriatul - public ce viza construcţia tronsonului Comarnic - Braşov.

Un alt caz care se poate transforma într-un nou scandal franco-român este legat de licitaţia pentru elicoptere necesare SMURD-ului, scrie Jurnalul Naţional. În aceste condiţii, parteneriatul strategic dintre România şi Franţa rămâne fără consistenţă.


×
Subiecte în articol: esec România contracte
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close