Antena 3 CNN Economic Biz News Fiscul va folosi cinci metode noi pentru investigarea miliardarilor din 2011

Fiscul va folosi cinci metode noi pentru investigarea miliardarilor din 2011

Fiscul va folosi cinci metode noi pentru investigarea miliardarilor din 2011
Sursa foto: Foto: Financiarul
19 Noi 2010   •   20:13

Gata cu miliardarii săraci în acte! Fiscul le va cere socoteală muritorilor de foame cu maşini de lux sau vile supraetajate. Pe toţi cei care nu îşi pot justifica averile îi paşte impozitul mărit şi, posibil, sancţiuni penale. Numai să fie şi prinşi.

Inspectorii fiscali ar putea începe investigaţiile chiar cu propria curte: cu Ministerul de Finanţe. Noul ministru, Gheorghe Ialomiţianu, a vrut alt decor! O nouă mochetă lungă cât culoarul şi moale cât să-şi afunde pantoful de ministru în ea. Asta deşi tot anul s-a plâns de vremuri grele şi bani puţini. De mochetă s-au bucurat şi reprezentanţii patronatelor şi ai sindicatelor.

Nu instituţiile sunt ţinta, ci oamenii. Şi nu toţi, ci doar cei care bat la ochii inspectorilor fiscali sau care au făcute sesizări!

Sunt cinci metode pe care Fiscul le va folosi. Printre ele se numără metoda depozitelor bancare şi a fluxurilor de numerar, cea care compară veniturile cu cheltuielile realizate prin intermediul bancar, metoda patrimoniului net sau a marjei.

Bună, rea, măsura ar trebui să se aplice de la 1 ianuarie şi vizează strict averile care nu pot fi justificate. Pentru acestea, cei prinşi vor plăti un impozit de 16% şi, posibil, vor fi şi sancţionaţi penal.


Fiscul va folosi cinci metode noi pentru investigarea miliardarilor


 

×
Subiecte în articol: fisc ANAF
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close