Antena 3 CNN Economic Biz News Fisura de 1000 de miliarde în economia mondială. Fiecare român a fost măcar tentat să participe la frauda uriaşă

Fisura de 1000 de miliarde în economia mondială. Fiecare român a fost măcar tentat să participe la frauda uriaşă

Fisura de 1000 de miliarde în economia mondială. Fiecare român a fost măcar tentat să participe la frauda uriaşă
Sursa foto: Foto: luxuo.com
de O.P.    |    31 Mai 2012   •   05:58

Economia globală pierde o mie de miliarde de dolari anual, din cauza contrabandei şi pirateriei. Doar în Franţa, această sumă se ridică la şase miliarde de euro pe an. O campanie împotriva pirateriei va amplasa postere în toate aeroporturile franceze, pentru a trage semnalul de alarmă. Brandurile de lux, puternic afectate, s-au alăturat şi ele campaniei.

Brandurile de lux franţuzeşti au declarat război produselor contrafăcute, din cauza cărora Franţa pierde în jur de şase miliarde de euro anual. Şefii acestora susţin că pe lângă efectul economic, există şi o problemă  socială. Asta pentru că în atelierele care produc marfă de contrabandă, condiţiile de lucru sunt precare.

Vămile din Franţa au confiscat de 40 de ori mai multe produse de contrabandă anul trecut decât în urmă cu 18 ani.

Cutiile pline cu ceasuri, ochelari şi poşete sunt cele mai des confiscate, sortate şi apoi distruse pe tot teritoriul francez. Problema contrabandei are impact şi asupra economiei globale, ce însumează pierderi de o mie de miliarde de dolari pe an. Specialiştii sunt de părere că această sumă va creşte cu 50% până în 2015.

85% dintre produsele contrafăcute confiscate de vămile din Europa provin din China, care este cel mai mare producător de contrabandă. Majoritatea cumpărătorilor sunt occidentalii, în majoritate europeni sau americani.

Problema produselor contrafăcute s-a agravat în ultimii ani, de când vânzările pot fi efectuate online.




×
Subiecte în articol: criza economica contrabanda piraterie
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close