x close

Ministrul Finanţelor: Ordonanţa care permite amânarea plăţii ratelor timp de nouă luni, adoptată joi

de M.Z.    |    25 Mar 2020   •   11:27
Ministrul Finanţelor: Ordonanţa care permite amânarea plăţii ratelor timp de nouă luni, adoptată joi Facebook

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat, astăzi, că Guvernul va adopta joi o ordonanţă de urgenţă care va permite amânarea plăţii ratelor pe o perioadă de nouă luni, atât pentru persoanele fizice cât şi pentru cele juridice.

Amânarea se aplică pentru toate tipurile de credite şi pentru întreg sistemul bancar. Clienţii trebuie să solicite băncilor amânarea prin telefon şi apoi trebuie să confirme ulterior cererea via e-mail, a mai spus ministrul Cîţu, la o televiziune de ştiri, potrivit realitatea.net.

Cîţu a mai precizat că dobânzile nu se cumulează, astfel încât să fie evitată posibilitatea ca după cele nouă luni debitorii să fie obligaţi să plătească imediat mai multe rate.

Măsura se aplică atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoaneje juridice, ministrul adăugând că nu e nevoie de niciun fel de hârtie doveditoare pentru amânarea plăţii ratelor, această formulă fiind adoptată pentru a nu crea probleme suplimentare de tip birocratic. 

Ministrul a subliniat că nu este vorba despre ştergerea ratelor, ci doar despre o păsuire care se va extinde şi după perioada de urgenţă.

Citeşte mai multe despre:

rate florin citu coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati