Antena 3 CNN Economic Biz News Florin Jianu, ministrul pentru IMM, Mediu de afaceri şi Turism, la Daily Income: Nu cresc taxele în 2015

Florin Jianu, ministrul pentru IMM, Mediu de afaceri şi Turism, la Daily Income: Nu cresc taxele în 2015

Florin Jianu, ministrul pentru IMM, Mediu de afaceri şi Turism, la Daily Income: Nu cresc taxele în 2015
27 Noi 2014   •   10:13

Florin Jianu, ministrul pentru IMM, Mediu de afaceri şi Turism, a fost invitatul lui Adrian Maniuţiu în emisiunea Daily Income. Ministrul a precizat că taxele nu vor creşte în anul care urmează, bugetul pe 2015 fiind construit pe taxele existente în acest moment.

Nu cresc taxele în 2015, ca să fim foarte clari. Bugetul pe 2015 se bazează pe ceea ce avem în acest moment ca taxe, pe taxa unică, pe acciza care a fost la motorină, pe toate celelalte taxe, exact aşa cum au fost ele construite. Mai mult decât atât, taxa pe construcţii speciale scade de la 1,5 la 1, în rest nu se modifică absolut nicio taxă. Acest lucru a fost statutat public de primul ministru şi în acest fel a fost construit bugetul pe 2015", a spus ministrul.

Florin Jianu a mai precizat că noul cod de procedură fiscală va fi în dezbatere în 2015. „Codul fiscal şi noul cod de procedură fiscală vor fi în dezbatere întregul an viitor. Aceasta a fost vocea primului ministru în întâlnirea cu coaliţia pentru dezvoltarea României, aşa încât să avem predictibilitatea de care avem cu toţii nevoie, aşa încât nu de la 1 ianuarie 2015 să introducem noul cod de procedură fiscală, pentru că nu era timp nici de dezbateri, nu era timp nici de lucruri serioase de introdus în codul fiscal şi atunci aceasta a fost vocea premierului”, a declarat ministrul.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close