Antena 3 CNN Economic Biz News Flutur: Îngheţarea salariilor e o variantă, dar decizia nu a fost încă luată

Flutur: Îngheţarea salariilor e o variantă, dar decizia nu a fost încă luată

Flutur: Îngheţarea salariilor e o variantă, dar decizia nu a fost încă luată
Sursa foto: Gheorghe flutur
28 Ian 2009   •   02:33

Anunţată de preşedinte, îngheţarea salariilor pentru o perioadă de timp, în care se va urmări evoluţia economiei, este luată în calcul de guvern. Declaraţia îi aparţine vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, care a participat la şedinţa de la Guvern ce viza împărţirea bugetului.
"Au fost discutate mai multe scenarii. În acest sens, chiar i s-a cerut ministrului de Finanţe să prezinte mai multe variante. Evident că a fost discutată şi varianta unui moratoriu pe o perioadă de timp, pentru a vedea evoluţia economiei. Nu s-a luat nicio hotărâre în acest sens", a declarat Flutur despre îngheţarea salariilor.
Pe de altă parte, el nu a exclus, "scenariul" majorării salariilor cadrelor didactice din toamna acestui an.
În ceea ce priveşte majorarea pensiilor cu 9% şi majorarea salariilor cadrelor didactice, Flutur a precizat că o decizie va fi luată probabil în cadrul şedinţei coaliţiei de miercuri seara, după ce vor fi consultaţi în prealabil şi partenerii sociali.
Liderul PDL a precizat că urmează că ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea să discute bugetul cu fiecare ministru în parte, apoi proiectul cu partenerii sociali.
Prezent la întâlnire, Traian Băsescu s-ar fi concentrat pe absorbţia fondurilor europene. "S-a discutat despre ce şanse avem în acest an pentru a absorbi fonduri europene, cofinanţări şi despre ministerele care vor trebui să tureze motoarele pentru a recupera timpul pierdut al vechiului Guvern", a spus Flutur.
Acesta a subliniat că un singur minister este mai avansat în această privinţă- Ministerul Mediului are cele mai multe şanse de a primi bani în prima parte a anului, deoarece are cele mai multe proiecte depuse încă de pe vremea fostului ministru.
"La celelalte ministere, şansa absorbţiei fondurilor este mai mică, poate pe ultima parte a acestui an, şi poate de aceea va trebui să ne gândim să dirijăm din alte zone fonduri, din bugetul de stat în special, pentru investiţii în infrastructură".
Flutur a precizat că deficitul bugetar luat în calcul este în continuare de 2%.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close