Antena 3 Economic Biz News FMI a ajuns la un acord cu Ministerul Finanţelor privind bugetul pe 2010

FMI a ajuns la un acord cu Ministerul Finanţelor privind bugetul pe 2010

16 Dec 2009   •   11:09
FMI a ajuns la un acord cu Ministerul Finanţelor privind bugetul pe 2010
Sursa foto: acord cu fmi

FMI a ajuns la un acord cu Ministerul Finanţelor Publice în ceea ce priveşte principalele prevederi ale bugetului consolidat pe 2010, a declarat, marţi, şeful misiunii de evaluare a acordului încheiat de România cu FMI, Jeffrey Franks.
"Avem un acord în ceea ce priveşte bugetul pe 2010. Provocarea în acest moment este ca bugetul să fie trimis în Parlament spre aprobare. Suntem optimişti că acest lucru se va întâmpla foarte repede", a afirmat Franks la finalul unor discuţii cu ministrul interimar al Finanţelor, Gheorghe Pogea, şi alţi oficiali ai ministerului.

El a arătat că în ceea ce priveşte deficitul din 2009, există posibilitatea ca România să se încadreze în ţinta stabilită, de 7,3% din PIB.

"În noiembrie au fost estimări care arătau un deficit peste ţintă. Lucrurile arată ceva mai bine acum. Există o şansă ca ţinta pentru 2009 să fie atinsă", a mai spus oficialul FMI.
Antena3.ro

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close