Antena 3 CNN Economic Biz News FMI a aprobat eliberarea celei de-a şaptea tranşe din împrumutul de 900 de milioane de euro acordat României

FMI a aprobat eliberarea celei de-a şaptea tranşe din împrumutul de 900 de milioane de euro acordat României

FMI a aprobat eliberarea celei de-a şaptea tranşe din împrumutul de 900 de milioane de euro acordat României
Sursa foto: Foto: 98fm.com
07 Ian 2011   •   20:12

FMI a aprobat, vineri, eliberarea celei de-a şaptea tranşe din împrumutul acordat României, de aproximativ 900 de milioane de euro. Banii vor fi viraţi, cel mai probabil luni, în contul Băncii Naţionale a României (BNR), potrivit Mediafax.

La sfârşitul lunii octombrie o misiune comună a FMI şi a Comisiei Europene a venit la Bucureşti pentru revizuirea acordului cu România. Misiunea a evaluat modul în care au fost îndeplinite criteriile de performanţă stabilite pentru finele lunii septembrie.

Acordarea tranşei a fost amânată din luna decembrie pentru ianuarie pentru nu au fost aprobate la timp legea salarizării, bugetul pe 2011 şi reforma pensiilor.

Pe 25 ianuarie a va veni la Bucureşti o nouă misiune FMI, care a evalua îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru al acestui an şi pentru discuţii cu privire la un nou acord, de tip preventiv.

În perioada aprilie-mai va avea loc ultima evaluare a acordului. Atunci vor fi analizate criteriile agreate pentru primul trimestru şi vor fi definitivaţi parametrii finali ai noului aranjament.

Până în prezent România a primit de la Fond 11,27 miliarde de euro. La această sumă se va adăuga tranşa aprobată vineri, precum şi ultima partea a împrumutului, de 874 milioane de drepturi speciale de tragere (circa un miliard de euro).

×
Subiecte în articol: FMI transa imprumut
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close