Antena 3 CNN Economic Biz News FMI a aprobat împrumutul de 16,4 miliarde de dolari pentru Ucraina

FMI a aprobat împrumutul de 16,4 miliarde de dolari pentru Ucraina

FMI a aprobat împrumutul de 16,4 miliarde de dolari pentru Ucraina
06 Noi 2008   •   11:49

Fondul Monetar Internaţional a aprobat, miercuri, împrumutul de 16,4 miliarde de dolari pentru Ucraina, anunţă AFP. Statul urmează să folosească aceşti bani pentru a depăşi criza financiară în care se află. Preşedintele Parlamentulu Ucrainean, Arseni Iaţeniuk, a mers la Washington, marţi, pentru a se întâlni cu şeful Fondului Monetar Internaţional în vederea acordării împrumutului.
Vinerea trecută, Parlamentul de la Kiev a arpobat un set de măsuri necesar pentru a primi creditul, în vreme ce statul se luptă cu criza economică globală.
FMI a anunţat încă de acum nouă zile împrumutul de urgenţă, dar a cerut ca Ucraina să adopte unele legi care să stabilizeze economia şi să modifice reglementările bancare. Potrivit normelor impuse, a fost creat un fond de stabilizare pentru a ajuta băncile să îşi plătească datoriile externe. De asemenea, guvernul va asigura o mai mare garanţie pentru depozitele bancare.
Criza financiară i-a speriat pe ucraineni, care s-au grăbit să îşi retragă economiile din bănci de teama ca aceasta să nu se prăbuşească. Peste trei miliarde de dolar au fost retraşi numai în luna octombrie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FMI
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close