Antena 3 CNN Economic Biz News FMI amână acordarea celei de-a treia tranşe a împrumutului

FMI amână acordarea celei de-a treia tranşe a împrumutului

FMI amână acordarea celei de-a treia tranşe a împrumutului
06 Noi 2009   •   11:15

Delegaţia FMI a anunţat, vineri, că a amânat acordarea celei de-a treia tranşe din împrumutul acordat României. În total, ţara noastră va primi 1,5 miliarde de euro mai târziu decât prevedea înţelegeera dintre Fond şi statul român, totul din cauza lipsei unui guvern.

Surse citate de Mediafax
Motivul pentru care tranşa în valoare de 1,5 miliarde euro ar putea fi acordată abia în ianuarie este necesitatea adoptării unui buget pe 2010, care să fie aprobat de parlament. Alături de bugetul pe anul viitor, mai trebuie luate o serie de decizii, precum disponibilizări din sistemul bugetar sau majorări de taxe, măsuri pe care niciun partid nu va dori să şi le asume, în plină campanie electorală.

Mirecuri, Jeffery Franks, şeful misiunii de evaluare a FMI în România, declara că ţara noastră a îndeplinit aproape toate condiţiile stabilite împreună cu FMI.

La consultările de la Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu declara că o variantă dezirabilă în actuala situaţie politică, este desemnarea unui premier după alegerile prezidenţiale, însă există o problemă cu finanţarea.

FMI amână a treia tranşă. Băsescu nu ştie

Întrebat de jurnalistul Gândul dacă FMI va amâna a treia tranşă a împrumutului, peşedintele Traian Băsescu a negat.

"Vă confirm că nu a amânat-o. Delegaţia FMI a plecat. Dacă avem buget până pe 4 decembrie şi legea răspunderii fiscale trimisă în Parlament până la sfârşitul anului, vom primi tranşa a 3-a de la FMI. De aceea şi presiunile mele pentru crearea unui noi guvern cât mai repede".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FMI imprumut criza
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close