Antena 3 CNN Economic Biz News FMI avertizează: Economia americană este fragilă şi pe o traiectorie nesustenabilă

FMI avertizează: Economia americană este fragilă şi pe o traiectorie nesustenabilă

FMI avertizează: Economia americană este fragilă şi pe o traiectorie nesustenabilă
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
29 Iun 2011   •   19:05

Fondul Monetar Internaţional a avertizat, miercuri, că povara datoriilor Statelor Unite este pe "o traiectorie nesustenabilă" dar că SUA trebuie să evite "manevrele bruşte", pentru a-şi proteja revenirea economică fragilă, confrom BBC.

Raportul FMI a prognozat o creştere economică de 2,5% pentru acest an şi 2,7% pentru 2012, sub estimările Rezervei Federale de Stat de 3,3% pentru anul viitor: "Creşterea economică a Americii a înaintat într-un ritm foarte lent şi a slăbit, recent", se arată în raportul FMI.

Deficitul bugetar al SUA va atinge, conform prognozelor, 1,4 trilioane de dolari în acest an, mai mult decât deficitul de 1,29 de trilioane de anul trecut şi puţin sub recordul de 1,41 de trilioane, stabilit în 2009.

FMI cere Washington, în raportul anual, să ajungă la o înţelegere pentru a majora limita de îndatorare a guvernului.

Administraţia Obama şi Congresul încă poartă negocieri pentru reduceri bugetare, înainte de a aproba majorarea limitei de îndatorare.

Trezoreria SUA a atins deja limita legală de 14,3 trilioane de dolari pentru datoria naţională şi trebuie să majoreze plafonul până la 2 august, pentru a evita falimentul.

Eşecul de a ajunge la o înţelegere pentru plafonul de îndatorare ar putea duce la "un şoc sever" pentru economie şi ar putea duce la o retrogradare puternică a ratingului ţării, conform FMI.

×
Subiecte în articol: FMI SUA America economie prognoza
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close