Antena 3 Economic Biz News FMI cere privatizarea companiilor de stat cu datorii foarte mari

FMI cere privatizarea companiilor de stat cu datorii foarte mari

26 Ian 2011   •   12:56
FMI cere privatizarea companiilor de stat cu datorii foarte mari
Sursa foto: Foto: altabg.com

Fondul Monetar Internaţional este îngrijorat de numărul companiilor de stat cu datorii foarte mari şi cere privatizarea lor cu orice preţ. Ascultător, Ministerul Economiei s-a pus deja pe treabă. Are un plan clar pentru companiile din portofoliu dar nu şi pentru angajaţii acestora.

Potrivit ultimului raport al FMI, în noiembrie anul trecut datoriile primelor zece companii de stat cu pierderi se ridicau la 7 miliarde de lei. Guvernanţii se laudă, însă, cu reuşitele în domeniul privatizării.

Statul speră să obţină peste un miliard de euro în urma acestor vânzări. Pentru companiile care merg în pierdere nu prea sunt soluţii.

Experţi din cadrul instituţiilor financiare internaţionale spun că scopul guvernului e să facă rost de finanţări ieftine pentru deficitul bugetar. De cele mai multe ori, privatizările duc şi la un şomaj mai mare.

Bilanţurile celor mai mari 45 de companii controlate de stat, cu 200.000 de angajaţi, arată că în 2009 au avut pierderi totale de 70 de milioane de euro.

 
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close