Antena 3 CNN Economic Biz News FMI: creşterea mondială pe 2009, redusă la 0,5%

FMI: creşterea mondială pe 2009, redusă la 0,5%

FMI: creşterea mondială pe 2009, redusă la 0,5%
Sursa foto: economie
29 Ian 2009   •   09:15

Fondul monetar internaţional a revizuit drastic proiecţiile sale de creştere economică pe 2009, reducând previziunile la 0,5%, cea mai mică rată de la cel de-al Doilea Război Mondial.
?Economia mondială este în faţa unei recesiuni puternice. În pofida acţiunilor luate pe o scară largă, restrângerile financiare rămân acute şi trag în jos economia reală?, se arată în raport.
Potrivit acestuia, economia mondială este aşteptat să crească doar 0,5 procente în 2009, cu 0,75 procente mai puţin decât se estima în noiembrie.
De altfel, economiile avansate suferă cea mai gravă recesiune de la al Doilea Război Mondial. Producţia acestor state este aşteptat să se contracte cu două procente, o revizuire drastică faţă de cele minus 0,3 procente estimate acum două luni.
FMI mai prezice că economia SUA, afşată în centrul crizei financiare globale, se va contracta cu 1,6% în 2009, faţă de 0,7% estimate în noiembrie.
Pe de altă parte, creştere în ţările în curs de dezvoltare este de aşteptat să încetinească dela 6,25% în 2008 la 3,75% în 2009, sun impulsul căderii exporturilor, preţurilor mici şi condiţiilor financiare mai stricte.
Creşterea Chinei se crede că va ajunge la 6,7% de la ele nouă procente anul trecut. Condiţiile pe piaţa financiară au rămas extrem de dificile pentru o perioadă mai lungă de timp de cât se estima în 2009, în ciuda unor politici largi de aport de capital şi reduce a riscurilor de creditare. Organizaţia internaţională atenţionează membrii că este nevoie de noi politici de stimulare, ?puternice şi complementare?. ?Eforturile de până acum s-au adresat ameninţării imediate de a asifura stabilitate financiară, dar au au făcut puţin pentru a rezolva incertitudinea legată de solvabilitatea pe termen lung a instituţiilor financiare?, se arată.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close