x close

FMI: Economia mondială ar putea să reintre pe creştere anul viitor

18 Iun 2009   •   12:06
FMI: Economia mondială ar putea să reintre pe creştere anul viitor
 Dominique Strauss-Kahn

Economia mondială ar putea reîncepe să crească anul viitor, a declarat directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, în cadrul turneului său din Asia Centrala .

"Ne aşteptăm ca rata de creştere economică la nivel global să revină pe creştere începând din 2010", a spus Strauss-Kahn, aflat la Duşanbe, capitala Tadjikistanului.

Acesta s-a adresat jurnaliştilor după o întrunire cu preşedintele Tadjikistanului, Emomali Rahmon, ca parte a turneului său în statele din Asia Centrală, cele mai sever afectate de încetinirea creşterii economice.

În ciuda datelor care arată o scădere a transferurilor de bani trimişi de cei care muncesc în Rusia şi China, afectând economia, Strauss-Kahn este de părere că guvernul de la Duşanbe a luat măsuri anticriză importante.

"Cred că , având în vedere actualul climat economic, măsurile luate de guvern sunt corecte, inclusiv cele care implică politica monetară, de depreciere a monedei", a mai spus directorul.

Luni, oficialul FMI anunţase că partea cea mai dură a crizei încă nu a trecut, în contextul în care miniştrii de finanţe ai G8, grupul celor mai industrializate state, au salutat "stabilizarea" economiei mondiale, cerând însă "prudenţă" în faţa riscurilor încă prezente.
Antena3.ro

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati