Antena 3 CNN Economic Biz News FMI: Economia mondială creşte, dar încă există riscuri

FMI: Economia mondială creşte, dar încă există riscuri

FMI: Economia mondială creşte, dar încă există riscuri
Sursa foto: economia mondiala
25 Noi 2009   •   17:43

Principalele economii mondiale au revenit la creştere pozitivă pentru prima dată de la începutul anului trecut. Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, ce cuprinde cele mai dezvoltate 30 de state, a anunţat că rata combinată de creştere pentru T3 al acestui an a fost de 0.8 procente? comparativ cu zero creştere între aprilie şi iunie.
Anunţul a venit pe fondul apelului făcut de premierul britanic Gordon Brown şi şeful FMI Dominique Strauss-Kahn ca liderii londonezi să nu retragă stimulentele pentru economie prea repede.
Strauss-Kahn arăta că "economia rămâne pe aceeaşi tendinţă: stabilă şi se însănătoşeşte dar este foarte vulnerabilă.... Este greu să pretinzi că criza s-a încheiat, când şomajul este la cote istorice şi creşte ."

Brown aprecia pe de altă parte că "dacă se doreşte o creştere echilibrată şi de durată ce să menţină şomajul jos, acestea trebuie abordate împreună prin G20 ? o strategie pentru creşterea globală, ce să ţină cont de dezechilibrele globale în comerţ şi valute, instabilitatea preţului la petrol, folosirea ineficientă a rezervelor şi acordul pentru contribuţia pe care fiecare continent o poate face."
Potrivit OECD, toate statele-? cu excepţia Franţei ? au înregistrat o rată de creştere accelerată. India şi China, care cresc şi mai repede decât economiile dezvoltate, nu sunt membre OECD.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close