Antena 3 CNN Economic Biz News FMI este de acord cu amânarea adoptării legii unice de salarizare

FMI este de acord cu amânarea adoptării legii unice de salarizare

FMI este de acord cu amânarea adoptării legii unice de salarizare
Sursa foto: Salarizare
04 Aug 2009   •   12:46

Fondul Monetar Internaţional este de acord cu amânarea termenului pentru adoptarea legii unice de salarizare. Condiţionat, însă, de elaborarea unui act normativ mai bun decât proiectul existent şi pentru care premierul Emil Boc vrea să-şi asume răspunderea.

Reprezentanţii FMI discută, începând de marţi, cu sindicatele şi patronatele din România, după ce au aflat deja punctul de vedere al guvernului cu privire la situaţia economică.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, spune, însă, că o amânare a termenului iniţial de 31 octombrie pentru aprobarea legii unice, ar însemna ca această lege să fie adoptată abia în 2010.

"Costurile sociale pe care le va plăti toată societatea românească vor creşte în mod spectaculos. Dacă Guvernul nu a fost în stare din ianuarie şi până în august să facă evaluări, să vadă ce costuri, ce job-uri se pot reduce, nu neapărat indivizi", a declarat Dumitru Costin.

Sindicaliştii spun că disponibilizările mecanice nu reprezintă o soluţie pentru ieşirea din criză.

În acordul cu FMI, Guvernul s-a angajat să adopte legea salarizării unice până la 30 octombrie 2009. Autorităţile române se angajează să unifice şi să simplifice grila de calcul a salariilor, precum şi sistemul de bonusuri aplicate în sectorul public.



Antena 3

×
Subiecte în articol: FMI
Parteneri
Filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu
x close