Antena 3 Economic Biz News FMI îşi recunoaşte GREŞEALA. Cum a dus o ţară întreagă la limita supravieţuirii

FMI îşi recunoaşte GREŞEALA. Cum a dus o ţară întreagă la limita supravieţuirii

de O.P.    |    06 Iun 2013   •   09:23
FMI îşi recunoaşte GREŞEALA. Cum a dus o ţară întreagă la limita supravieţuirii

Măsurile de austeritate pe care FMI-ul le-a impus guvernului elen ca "doctorie" împotriva crizei economice nu au fost tocmai ideale. Banca Centrala Europeană, Comisia Europeană şi FMI-ul au ajuns la concluzia că a fost nevoie de încălcarea protocolului pentru a oferi ajutor financiar în cazul Greciei.

"Fondul Monetar a aprobat un împrumut extrem de mare în cazul Greciei, în baza unui acord stand-by, semnat în anul 2010. Astfel, FMI-ul s-a îndepăratat de la regulile de bază şi a făcut prima excepţie. Însă Grecia a venit la FMI în al 12-lea ceas, destul de târziu, iar negocierile contractului au fost extrem de scurte", scrie raportul întocmit de oficiali.

Însă, în ciuda împrumutului, economia Greciei s-a prăbuşit, iar căderea a fost mult mai mare decât analiştii se aşteptaseră. 


În prezent, Grecia se află în cel de-al cincelea an de recesiune, iar economia s-a contractat cu 17%.

Christine Lagarde, şefa FMI, a descris anul 2011 ca fiind unul “pierdut”, din cauza greşelilor de calcul şi prognoză ale Fondului Monetar şi Uniunii Europene, scrie The Guardian.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close