Antena 3 CNN Economic Biz News FMI nu s-a decis dacă ne dă sau nu a treia tranşă

FMI nu s-a decis dacă ne dă sau nu a treia tranşă

FMI nu s-a decis dacă ne dă sau nu a treia tranşă
Sursa foto: fmi
03 Noi 2009   •   18:44

FMI nu a luat nicio decizie privind acordarea celei de-a treia tranşe a împrumutului către România. De altfel, reprezentanţii BNS au cerut reprezentanţilor Fondului să nu acorde cea de a treia tranşă a împrumutului, deoarece România nu şi-a respectat angajamentele luate. De altfel, delegaţia FMi a avertizat sindicatele şi patronatele că nu vor mai fi posibile creşteri ale salariilor ca în anii trecuţi şi nici ale profiturilor.


Reprezentanţii Blocului Naţional Sindical au cerut Fondului Monetar Internaţional să nu acorde cea de-a treia tranşă României. Liderul BNS Dumitru Costin a declarat că guvernul nu şi-a respectat angajamentele asumate în relaţia cu FMI.


Sindicaliştii au solicitat FMI să accepte ca vârsta de pensionare a femeilor şi bărbaţilor să crească doar până la 63 de ani, şi nu la 65 de ani, cum prevede actuala formă a proiectului legii unitare a pensiilor publice.




Vicepreşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Petre Dandea, a declarat că scăderea cheltuielilor bugetare pentru anul viitor, condiţie impusă de Fond, poate fi realizată prin adoptarea Legii unice a salarizării, fără să mai fie nevoie de disponibilizări.




Reprezentanţii patronatelor au cerut, în discuţia cu delegaţia FMI, reducerea cheltuielilor bugetare si păstrarea taxelor şi impozitelor la nivelul actual.


Reprezentanţii FMI au subliniat că nu s-a luat încă nicio decizie privind acordarea celei de-a treia tranşe şi că ţintele de deficit bugetar stabilite pentru acest an şi pentru 2010 rămân aceleaşi.


O delegaţie a Fondului se află în România pentru a doua evaluare a acordului de finanţare. România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.


Antena3

×
Subiecte în articol: FMI guvern
Parteneri
Florin Piersic, vizitat la spital de Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila
x close