Antena 3 CNN Economic Biz News FMI prevede creştere economică zero la nivel mondial în 2009

FMI prevede creştere economică zero la nivel mondial în 2009

FMI prevede creştere economică zero la nivel mondial în 2009
Sursa foto: fmi
19 Feb 2009   •   10:02

FMI ar putea lua în calcul o creştere economică zero la nivel mondial în 2009, a anunţat directorul general al FMI, Dominique Strauss Kahn, într-un interviu pentru Les Echos. Estimările anterioare arătau o creştere de 0,5%, cu o recesiune de 2% in tarile dezvoltate.
Strauss Kahn spune că va exista, cu siguranţă, al doilea val de ţări care vor cere ajutorul fondului pentru a ieşi din criză. Vor fi necesare 250 de miliarde de dolari pentru a finanţa ţările aflate în dificultate, doar Japonia furnizând 100 miliarde.
Potrivit guvernatorului BNR Mugur Isărescu, ţara noastră nu exclude posibilitatea contractării unui împrumut de la FMI. Următoarea previziune asupra economiei va veni de la FMI peste trei luni.
România se numără printre ţările avute în vedere de un plan de ajutor pentru sistemul bancar est-european, pregătit de trei instituţii financiare internaţionale. Potrivit presei austriece, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeană de Investiţii şi o filială a FMI vor anunţa, în curând, detaliile planului.
Foto: www.denistouret.net
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close