Antena 3 CNN Economic Biz News FMI: România are toate şansele să iasă din recesiune

FMI: România are toate şansele să iasă din recesiune

FMI: România are toate şansele să iasă din recesiune
Sursa foto: FMI
10 Apr 2010   •   13:42

România are toate şansele să iasă din recesiune şi să înregistreze o creştere economică, însă asta nu înseamnă că a depăşit criza economică. Este părerea oficialilor Fondului Monetar Internaţional. De altfel, responsabilii FMI au confirmat că este posibil ca Executivul român să îşi continue strategia de relansare economică alături de instituţia financiară. Asta după ce preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre posibilitatea accesării unui nou împrumut de la FMI.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, este de părere că un nou acord va presupune obligatoriu şi noi condiţii, potrivit Gândul. Printre acestea, o creştere economică sănătoasă şi respectarea ţintei de deficit bugetar de 3% din PIB impusă de Comisia Europeană României până în 2012.

Printre beneficiile actualului acord cu Fondul, şeful misiunii FMI în România a amintit atât obţinerea unui deficit bugetar de 7% din PIB în loc de peste 10% din PIB în 2009, dar şi posibilitatea ca românii să aibă acces la dobânzi mai mici la creditele bancare.

Franks este de părere că "previziunile economice constituie o ştiinţă imperfectă". Astfel, oficialul a explicat de ce previziunile FMI şi ale guvernului privind evoluţia PIB-ului au fost incorecte în cazul României.

Antena 3



×
Subiecte în articol: FMI criza Jeffrey Franks PIB imprumut
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close