Antena 3 CNN Economic Biz News FMI: România, deficit bugetar de 4% şi creştere economică între -3 şi -4%

FMI: România, deficit bugetar de 4% şi creştere economică între -3 şi -4%

FMI: România, deficit bugetar de 4% şi creştere economică între -3 şi -4%
Sursa foto: fmi
18 Mar 2009   •   16:31

Reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional le-a spus, miercuri, social-democraţilor, că prognoza FMI arată că România va înregistra un deficit bugetar de peste 4% şi o creştere economică negativă, între -3 şi -4%, spun surse citate de Mediafax.

Surse din PSD citate de agenţie spun că Mihai Tănăsescu i-a atenţionat, miercuri, pe liderii social-democraţi, că Raportul Fondului Monetar Internaţional precizează că România nu va fi în stare să respecte Tratatul de la Maastricht, care prevede ca ţările din UE să aibă, obligatoriu, un deficit bugetar sub 3%.

Tănăsescu spune că, potrivit estimărilor reprezentanţilor FMI, România va înregistra o creştere economică negativă, de -3, până la -4%, spun sursele.

Acesta a declarat că, la Comitetul Executiv Naţional al PSD, suma cu care România s-ar putea împrumuta de la instituţiile financiare externe ar fi de 18 - 20 miliarde de euro.

Sursele mai spun că Tănăsescu a prezentat şi soluţiile pe care le-ar avea Guvernul pentru contractarea unui împrumut extern, precizând şi că FMI poate acorda împrumuturi pe o perioadă de maxim şapte ani cu dobândă de 2-3%, în timp ce Comisia Europeană şi Banca Mondială pot acorda împrumuturi pe maxim 5 ani, cu dobândă de 2-3%.

Potrivit lui Tănăsescu, indiferent de soluţia aleasă de Guvern pentru un împrumut extern, efectele în economie nu se vor vedea decât după 18 luni.

Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close