Antena 3 CNN Economic Biz News FMI şi Comisia Europeană ne vizitează săptămâna viitoare

FMI şi Comisia Europeană ne vizitează săptămâna viitoare

FMI şi Comisia Europeană ne vizitează săptămâna viitoare
Sursa foto: fmi
12 Dec 2009   •   10:01

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi cei ai Comisiei Europene vor sosi la Bucureşti la începutul săptămânii viitoare. Ei vor discuta cu oficialii de la Ministerul de Finanţe despre a treia tranşă de împrumut şi condiţia pentru acordarea sa, bugetul pe 2010.

România trebuia să primească cea de-a treia tranşă de bani de la FMI, aproximativ 1,5 milioane de euro, în această lună. Dar principala condiţie pentru eliberarea banilor, bugetul pentru 2010, nu a fost îndeplinită de autorităţile de la Bucureşti. Proiectul de buget nu a fost încă prezentat în guvern. Şi totuşi, premierul demis Emil Boc se declară optimist.

Ministrul demis al Finanţelor, Gheorghe Pogea, dă asigurări că proiectul de buget pentru anul viitor e finalizat în proporţie de 95%. El susţine că documentul poate fi pus la dispoziţia viitorului Guvern, pentru a fi completat cu politicile publice ale programului de guvernare şi adoptat.

O misiune a FMI a fost la Bucureşti, în perioada 28 octombrie - 9 noiembrie, pentru a doua revizuire a acordului stand-by, pe care ţara noastră îl are cu fondul şi Comisia Europeană. România nu a îndeplinit atunci condiţiile pentru finalizarea procedurii, motivul: instabilitate politică. Până acum, România a primit numai primele două tranşe din împrumutul de la FMI, adică aproximativ 7 miliarde de euro.

Antena3

×
Subiecte în articol: FMI Comisia Europeana vizita
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close