Antena 3 Economic Biz News FMI solicită măsuri care să compenseze veniturile pierdute prin amânarea accizei la carburanţi

FMI solicită măsuri care să compenseze veniturile pierdute prin amânarea accizei la carburanţi

de M.T.    |    23 Dec 2013   •   10:33
FMI solicită măsuri care să compenseze veniturile pierdute prin amânarea accizei la carburanţi

FMI consideră că sunt necesare măsuri care să compenseze veniturile pierdute de stat prin amânarea creşterii accizei la carburanţi, informează Mediafax.

În acest sens, o misiune a Fondului se va afla la Bucureşti în luna ianuarie, pentru discuţii cu autorităţile, vizând combinarea primelor două evaluări ale acordului stand-by.

„Pentru a asigura atingerea ţintei de deficit bugetar de 2,2% din PIB, va fi necesară adoptarea unor măsuri care să compenseze veniturile pierdute în urma amânării cu trei luni a majorării accizei la carburanţi. Autorităţile au cerut discutarea unor astfel de măsuri în luna ianuarie cu echipa FMI, fiind vizată combinarea primelor două evaluări ale programului economic susţinut prin acordul stand-by. O misiune FMI a planificat o vizită la Bucureşti în luna ianuarie", se arată într-o declaraţie de presă transmisă luni de reprezentantul rezident al FMI în România şi Bulgaria, Guillermo Tolosa.

De asemenea, FMI a salutat promulgarea bugetului de stat pe 2014 de către preşedintele Traian Băsescu, considerată „un pas binevenit".

Legea bugetului pe 2014 a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial. 

Premierul Victor Ponta a anunţat că introducerea accizei de 7 eurocenţi la carburanţi va fi amânată cu trei luni, până la 31 martie 2014.

×
Subiecte în articol: FMI Victor Ponta buget2014

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close