Antena 3 CNN Economic Biz News FMI vine în decembrie la Bucureşti pentru a discuta bugetul de stat pe 2015

FMI vine în decembrie la Bucureşti pentru a discuta bugetul de stat pe 2015

FMI vine în decembrie la Bucureşti pentru a discuta bugetul de stat pe 2015
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Noi 2014   •   20:19

O misiune comună de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) și Comisiei Europene (CE) se va afla la Bucureşti în perioada 2-10 decembrie pentru a discuta cu autorităţile române proiectul legii bugetului pentru anul 2015, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice, remis Agerpres.

Misiunea va fi condusă din partea FMI de Andrea Schaechter, iar din partea CE de Istvan Szekely.

'Misiunea este una dedicată strict proiectului legii bugetului, nu reprezintă o misiune de evaluare a angajamentelor pe care țara noastră și le-a asumat în fața FMI în cadrul acordului de tip preventiv semnat între partea română și reprezentanții creditorilor externi. Ulterior discuțiilor cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale, proiectul legii bugetului pentru anul viitor va fi supus dezbaterii publice și transmis Guvernului spre aprobare', se precizează în comunicatul citat.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut miercuri apel la Guvern să prezinte proiectul de buget pe 2015 cât mai curând, arătând că acesta este o prioritate majoră.

Premierul Victor Ponta a cerut, marţi, membrilor Cabinetului să pregătească proiectul de buget pentru anul 2015 până la sosirea delegaţiei Comisiei Europene, FMI și Băncii Mondiale în România.

"Vreau să ne facem treaba în continuare, cât timp avem sprijinul Parlamentului, se așteaptă să îndeplinim ceea ce este în fișa postului. O să vă rog, până la sosirea delegaţiei Comisiei Europene, Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale, să pregătiţi bugetul pe 2015. Deci, fiecare ministru vorbeşte cu Finanţele şi, după aceea, pentru măsuri speciale luăm decizia politică în cadrul coaliţiei şi în cadrul Guvernului", a transmis prim-ministrul în cadrul şedinţei de Guvern.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close