Antena 3 CNN Economic Biz News FMI vine în România la sfârşitul lui ianuarie

FMI vine în România la sfârşitul lui ianuarie

FMI vine în România la sfârşitul lui ianuarie
09 Ian 2009   •   15:34

O misiune a FMI va sosi în România la sfârşitul lunii ianuarie, într-o vizită programată în mod curent între consultările anuale, pentru a evalua situaţia economică şi pentru a dezbate politicile cu noul Guvern, a declarat reprezentantul FMI în România, Juan Fernandez-Ansola, pentru Mediafax. "O misiune de la departamentul european va veni la finele lunii ianuarie pentru ceea ce noi numim o Ťvizită a experţilorť, nu pentru discuţiile legate de un posibil acord", a spus Ansola. El a precizat că aceasta este o vizită regulată, între consultările anuale, şi pe agenda misiunii nu există nicio discuţie legată de vreun acord.
"Numai guvernul poate solicita să adauge o temă de discuţie pe agendă, şi nu a făcut acest lucru", a concluzionat Ansola.
Ultima vizită FMI la Bucureşti a fost realizată în perioada 3-14 noiembrie 2008, împreună cu Banca Mondială (BM), pentru a evalua sistemul financiar din România.
În trecut, experţi FMI au fost prezenţi în România între 26 septembrie şi 2 octombrie 2007, pentru consultări cu autorităţile de la Bucureşti.
Ultimul acord stand-by dintre FMI şi România a încetat, în mod formal, la 7 iulie 2006, fără vreo finalitate, iar relaţia României cu FMI a continuat prin colaborări periodice cu experţii instituţiei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FMI România
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close