x close

FMI vine în România la sfârşitul lui ianuarie

09 Ian 2009   •   15:34
FMI vine în România la sfârşitul lui ianuarie

O misiune a FMI va sosi în România la sfârşitul lunii ianuarie, într-o vizită programată în mod curent între consultările anuale, pentru a evalua situaţia economică şi pentru a dezbate politicile cu noul Guvern, a declarat reprezentantul FMI în România, Juan Fernandez-Ansola, pentru Mediafax. "O misiune de la departamentul european va veni la finele lunii ianuarie pentru ceea ce noi numim o Ťvizită a experţilorť, nu pentru discuţiile legate de un posibil acord", a spus Ansola. El a precizat că aceasta este o vizită regulată, între consultările anuale, şi pe agenda misiunii nu există nicio discuţie legată de vreun acord.
"Numai guvernul poate solicita să adauge o temă de discuţie pe agendă, şi nu a făcut acest lucru", a concluzionat Ansola.
Ultima vizită FMI la Bucureşti a fost realizată în perioada 3-14 noiembrie 2008, împreună cu Banca Mondială (BM), pentru a evalua sistemul financiar din România.
În trecut, experţi FMI au fost prezenţi în România între 26 septembrie şi 2 octombrie 2007, pentru consultări cu autorităţile de la Bucureşti.
Ultimul acord stand-by dintre FMI şi România a încetat, în mod formal, la 7 iulie 2006, fără vreo finalitate, iar relaţia României cu FMI a continuat prin colaborări periodice cu experţii instituţiei.
Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

FMI Romania
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati