Antena 3 CNN Economic Biz News Fonduri de 10.000 euro pentru tinerii antreprenori. Condiţii pentru a primi banii statului

Fonduri de 10.000 euro pentru tinerii antreprenori. Condiţii pentru a primi banii statului

Fonduri de 10.000 euro pentru tinerii antreprenori. Condiţii pentru a primi banii statului
Sursa foto: Foto: smartbusinesstrends.com
de M.Z.    |    09 Mar 2014   •   20:37

Tinerii antreprenori pot primi bani de la stat, dacă vor să se apuce de afaceri. De mâine, se pot depune cereri în vederea obţinerii unei finanţări nerambursabile de până la 10.000 de euro.

Acordarea banilor este condiţionată de îndeplinirea mai multor criterii. În primul rând, trebuie să aibă mai puţin de 35 de ani. Apoi, potenţialii beneficiari trebuie să facă dovada că deţin cel puţin suma pe care o acordă statul, adică 10.000 de euro, pentru că acesta finanţează cel mult 50% din valoarea investiţiei. 

Programul începe din 10 martie şi are un buget în valoare de 21 milioane de lei, potrivit Agentiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM.

Aşadar, numai 2.100 de tineri pot primi gratuit banii statului. 

Alte facilităţi acordate în cadrul programului permit accesarea unui împrumut garantat de Fondul Naţional de Garantare al Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii cu până la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, în limita sumei de 80.000 euro.

În plus, beneficiarii vor fi scutiţi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale, pentru salariile a cel mult patru angajaţi.




×
Subiecte în articol: antreprenori
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close