Antena 3 CNN Economic Biz News Francul elveţian se apreciază într-un ritm alarmant. Vezi aici motivele

Francul elveţian se apreciază într-un ritm alarmant. Vezi aici motivele

Francul elveţian se apreciază într-un ritm alarmant. Vezi aici motivele
Sursa foto: Foto: INTACT Images
06 Aug 2011   •   16:14
Cine are credite în franci elveţieni are motive de ingrijorare. Cursul de referinţă al monedei elveţiene se apropie vertiginos de cel al euro. "Vinovaţi" de acest lucru sunt jucătorii străini, care nu se mai încumetă să-şi plaseze investiţiile în moneda europeană, fiind îngrijoraţi de frânarea creşterii economice în Statele Unite şi de criza datoriilor de stat din Europa.

Francul s-a apreciat cu aproape 10 bani şi se apropie cu paşi repezi de nivelul monedei europene.

Vineri a fost cotat la 3,91 lei. De la începutul anului, cursul leu-franc a crescut cu peste 14% şi cei mai afectaţi de această creştere sunt cei care şi-au luat astfel de credite în perioada 2007-2008, când francul era 2 lei. Acum, rata la bancă s-a dublat.

Şi cursul euro a crescut, cu aproape 2 bani, ajungând la 4,24 de lei. Leul a pierdut teren şi în faţa dolarului american. Banca Naţională a României a anunţat un curs de referinţă cu 2,89 de bani mai mare. Adică 3 lei pentru un dolar.

Deprecierea monedei naţionale este în ton cu pieţele regionale, afectate de temerile privind intrarea Spaniei şi Italiei în criza datoriilor, dar şi a situaţiei din Statele Unite.

Bursa din New York şi-a încheiat joi cea mai proastă zi de după izbucnirea crizei financiare. Indicii din State stârnesc îngrijorare în privinţa evoluţiei economiei americane ameninţată de o nouă criză.
 

×
Subiecte în articol: Franc elveţian CURS euro dolar
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close