Antena 3 CNN Economic Biz News Funcţionarii, loviţi de Guvern la prime

Funcţionarii, loviţi de Guvern la prime

Funcţionarii, loviţi de Guvern la prime
Sursa foto: bani numarati
06 Apr 2009   •   21:12

Funcţionarii publici vor primi mai puţine sporuri în acest an de criză. Executivul a decis ca bugetarii care participă la comisiile de disciplină şi la cele de control intern nu vor mai primi sporuri de niciun fel.
Cu toate acestea, funcţionarii vor primi în continuare tichetele cadou şi de vacanţă, dacă se încadrează în cheltuielile aprobate în bugetele instituţiilor la care lucrează. O altă condiţie este să fie cu 5% mai puţini.


Deciziile au fost luate de reprezentanţii Guvernului, după negocieri cu marile confederaţii sindicale.
Premierul a dori să explice sindicaliştilor ce măsuri vor fi impuse de aplicarea acordului cu Fondul Monetar Internaţional, notează Adevărul.

?Am discutat şi despre sporurile funcţionarilor publici care se ocupă de fonduri europene. Nu e legal ca Executivul să taie veniturile acestora. Vom discuta, luni, la Consiliul Economic şi Social de la Ministerul de Finanţe, despre salariile pe care le primesc bugetarii care se ocupă de fondurile europene?, a spus Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei ?Cartel Alfa?.
Printre alte condiţii impuse de Fondul Monetar Internaţional pentru acordarea împrumutului se mai numără şi îngheţarea salariilor la bugetari. Propunerea FMI a generat nemulţumire, mai ales sindicaliştilor din învăţământ, care aşteptau creşterea salarială de 33%.
O altă măsură îi priveşte pe bugetarii cu salarii mici şi medii, care ar putea primi o indexare de 5% la salariu în 2009. Vor fi mărite salariile cuprinse între 1.000 şi 1.200 de lei.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: acord cu FMI
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close