Antena 3 CNN Economic Biz News Furtuna financiară i-a lovit pe marii bogaţi ai lumii. Pierderi de miliarde de dolari într-o singură săptămână

Furtuna financiară i-a lovit pe marii bogaţi ai lumii. Pierderi de miliarde de dolari într-o singură săptămână

Furtuna financiară i-a lovit pe marii bogaţi ai lumii. Pierderi de miliarde de dolari într-o singură săptămână
Sursa foto: Foto: dabxblogger.com
15 Mai 2012   •   07:29

Agitaţia burselor s-a resimţit şi în buzunarul marilor bogaţi ai lumii, a căror avere a scăzut văzând cu ochii. Unii dintre cei mai mari investitori ai lumii au pierdut săptămâna trecută peste 17 miliarde de dolari, echivalentul a 10% din PIB-ul României.

Temerile privind pierderile de două miliarde de dolari raportate de JPMorgan Chase, dar şi deprecierea semnificativă a monedei euro în raport cu dolarul au afectat puternic bursele lumii. Carlos Slim, cel mai bogat om al lumii, cu o avere estimată de „Forbes" la 69 de miliarde de dolari, a pierdut cel mai mult. Averea mogulului mexican a scăzut în ultimele şapte zile cu 4,2 miliarde de dolari, acţiunile sale la compania America Movil SAB diminuându-se cu 3,82%, cea mai mare cădere săptămânală din decembrie 2011.

Lovit de turbulenţele de pe pieţele financiare a fost şi magnatul jocurilor de noroc Sheldon Adelson, a cărui avere a scăzut în ultima săptămână cu 1,1 miliarde de dolari, asta după ce acţiunile sale la Las Vegas Sands s-au depreciat cu 4,53%. El ocupă poziţia a 14-a în clasamentul „Forbes", cu o avere estimată la 24,9 miliarde de dolari.

Furtuna financiară din ultima săptămână nu a ocolit niciun continent. Magnatul în domeniul bijuteriilor Cheng Yu-tung a pierdut în ultimele şapte zile aproximativ 705 milioane de dolari, dintr-o avere estimată la 19 miliarde de dolari. Acţiunile celui mai mare producător de bijuterii din China au scăzut săptămâna trecută cu 2,58%.

Singurul care a reuşit să evite pierderile a fost Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om al planetei, cu o avere estimată la 44 de miliarde de dolari. Preşedintele companiei Berkshire Hathaway a înregistrat o creştere a averii cu 313 milioane de dolari săptămâna trecută.




×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close