Antena 3 CNN Economic Biz News G20: Economia mondială se redresează într-un ritm mai rapid decât cel estimat

G20: Economia mondială se redresează într-un ritm mai rapid decât cel estimat

G20: Economia mondială se redresează într-un ritm mai rapid decât cel estimat
Sursa foto: G20
24 Apr 2010   •   11:48

Economia mondială se redresează într-un ritm mai rapid decât s-a estimat iniţial. Este concluzia la care au ajuns liderii G20, reuniţi la Washington. Ei au promis să continue eforturile pentru ca economia mondială să depăşească, cea mai gravă recesiune din ultimele decenii, cu bine.

Miniştrii de Finanţe şi preşedinţii băncilor centrale din G20 pun progresul înregistrat de economia mondială pe seama pachetelor de stimulare financiară primite de ţările grav afectate de criză.

În cadrul reuniunii, Secretarul Trezoreriei SUA a amintit şi progresele înregistrate de la ultima reuniune G20, de acum un an, când peisajul economiei mondiale arăta sumbru.

"Sunt încrezător că vom beneficia de o largă susţinere pentru un pachet puternic de reforme, cred că lumea va saluta faptul că SUA se îndreaptă în direcţia redresării principalelor puncte slabe din sistemul nostru, care au contribuit la această criză", a declarat Timothy Geithner.

Situaţia din Grecia a fost şi ea dezbătută.

"Am discutat despre situaţia din Grecia. Reprezintă, bineînţeles, o sursă de îngrijorare pentru noi şi vom continua să monitorizăm îndeaproape situaţia. Provocările imediate sunt legate de problemele fiscale ale Greciei", a declarat Jim Flaherty, ministrul de Finanţe al Canadei.

Propunerea de impunere a unor taxe băncilor, pentru recuperarea banilor pe care contribuabilii i-au plătit pentru salvarea acestora de la faliment, nu a avut finalitate în cadrul reuniunii.

Reforma reglementării financiare şi revenirea la o situaţie bugetară viabilă, în condiţiile în care deficitele provocate de criza mondială au crescut în mai multe state ale lumii, s-au numărat printre subiectele de dezbatere.

G20, principalul cadru de cooperare economică internaţională, este format din ţările G7, cu economii dezvoltate, la care se adaugă 12 ţări cu economii emergente şi Uniunea Europeană.

Antena 3




×
Subiecte în articol: g20 economie banci lideri recesiune bani faliment
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close