G7 crede că vârful recesiunii mondiale a fost depăşit

27 Apr 2009   •   08:28
G7 crede că vârful recesiunii mondiale a fost depăşit

g7

Şefii finanţelor din puterile G7 apreciază că economia globală a trecut de cea mai rea fază a recesiunii, deşi recuperarea nu este încă certă şi au dat asigurări că se vor dedica ca marile companii financiare să fie sănătoase.
Grupul celor şapte miniştri de Finanţe şi şefi ai băncilor centrale cred că activitatea economică ar trebui să îşi revină în acest an. Totuşi, ei apreciază că perspectivele încă rămân slabe şi există încă riscul ca economia globală să se înrăutăţească.
?Avem dreptate să fim oarecum încurajaţi, dar ne-am înşela să concluzionăm că suntem aproape de a ieşi din întunericul ce s-a lăsat pe economia globală la sfărşitul toamnei?,arăta secretarul Trezoreriei din SUA,Timothy Geithner.
Aceasta a fost o declaraţie mai optimistă decât evaluarea G7 din februarie, când se avertiza că actuala criză va persista tot anul şi nu se făceau menţiuni despre posibile semne de stabilitate.
?Datele recente arată că ritmul declinului din economiile noastre a încetitnit şi apar semne de stabilizare?, arăta G7 în comunicat.
G7 cuprinde SUA, Marea Britanie,Canada, Franţa, Germania, Italia şi Japonia.
Antena3.ro

Parteneri
x close