Antena 3 CNN Economic Biz News Gazele de sist au împărţit Europa în două. Un NU categoric vine din partea Frantei

Gazele de sist au împărţit Europa în două. Un NU categoric vine din partea Frantei

Gazele de sist au împărţit Europa în două. Un NU categoric vine din partea Frantei
de O.P.    |    24 Mai 2013   •   13:06

La nivelul Uniunii Europene probabil ca nu va exista o politica comuna in ceea ce priveste explorarea si exploatarea gazelor de sist, iar Comisia Europeană va permite statelor membre să îşi adapteze legislaţia pentru a încuraja explorarea şi exploatarea gazelor de şist (evident, cu respectarea standardelor de mediu).

Dupa incheierea lucrărilor Consiliului European privind sectorul energetic s-a observat un lobby puternic in favoarea exploatarii gazelor de sist exprimat in principal de statele din estul Europei – Polonia, Lituania si Romania, ceea ce inseamna ca organizatiile ecologiste din aceste tari vor trebui sa se descurce singure daca vor sa opreasca aceste exploatari.

“Alegerea mixului energetic este de competenţa statelor”, menţionează în acest sens concluziile summitului. De asemenea, a precizat Herman van Rompuy, presedintele Consiliului European, liderii UE au convenit asupra necesităţii de a se coordona mai bine asupra deciziilor energetice naţionale majore cu impact asupra altor ţări.

Mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: Gaze de sist Gaze de sist
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close