Antena 3 Economic Biz News Gazele naturale pentru agenţii economici se scumpesc cu 10%, de la 1 iulie

Gazele naturale pentru agenţii economici se scumpesc cu 10%, de la 1 iulie

de Antena3.ro    |    24 Iun 2011   •   15:04
Gazele naturale pentru agenţii economici se scumpesc cu 10%, de la 1 iulie
Sursa foto: Foto: Intact Images

Gazele naturale pentru agenţii economici se scumpesc cu 10% începând cu 1 iulie. Scumpirea pentru agenţii economici ar putea determina ridicarea preţului gazelor pentru populaţie.

Scumpirea a fost anunţată încă din luna mai de preşedintele Asociaţiei Companiilor de Utilităţi de Energie. Acesta a menţionat la acea dată că  preţul gazelor naturale ar trebui să se majoreze substanţial, pentru că operatorii de pe piaţă au datorii uriaşe şi sunt într-o situaţie critică.

Producătorii de alimente au anunţat şi ei majorarea preţurilor din această toamnă. Pâinea se va scumpi cu 10%, produsele din carne şi carnea cu 5 procente, iar zahărul şi uleiul cu 3%.

Din toamnă, românii vor plăti mai mult cu 10-12% şi pentru călătoria cu trenul, biletele de tren şi cartelele de metrou. Guvernul a aprobat ca aceastea să crească prin ordin de ministru, mai mult decât rata inflaţiei, de câte ori este nevoie.

 


×
Subiecte în articol: gaze naturale scumpire
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close