Antena 3 CNN Economic Biz News Geoană: Este imposibil ca tranşa de la FMI să mai vină în termenul dat (VIDEO)

Geoană: Este imposibil ca tranşa de la FMI să mai vină în termenul dat (VIDEO)

Geoană: Este imposibil ca tranşa de la FMI să mai vină în termenul dat (VIDEO)
15 Iun 2010   •   22:04

Mircea Geoană a declarat, marţi seară, într-o ediţie specială a emisiunii Ştirea Zilei, că este imposibil ca tranşa de la FMI să mai vină în termenul stabilit iniţial. Potrivit acestuia, reprezentanţii Fondului şi cei ai Comisiei Europene vor aştepta, cel mai probabil, până în septembrie să vadă dacă măsurile de austeritate produc efecte.

"Ni s-a invocat fapul că trebuie să luăm o tranşă de la FMI acum, la boardul din 20 iunie. Pot să vă spun cu toată experienţa pe care o am în acest domeniu că este imposibil ca această tranşă să mai vină în termenul dat. De aceea eu mă aştept ca cei de la Fond şi Comisia Europeană (...) vor aştepta probabil până în septembrie ca să vadă dacă aceste măsuri produc sau nu efecte în economia reală", a declarat Mircea Geoană.

Fostul preşedinte al PSD a mai precizat că, deşi a supravieţuit moţiunii de cenzură, Guvernul Boc va cădea în următoarele luni chiar "şi la o simplă adiere".

"Astăzi Guvernul Boc a supravieţuit, dar îndrăznesc să spun că în următoarele câteva luni de zile Guvernul Boc va cădea şi la o simplă adiere de vânt", a declarat Mircea Geoană.

România are un acord de împrumut stand-by cu FMI pe doi ani, pentru suma de 12,95 miliarde euro. A cincea tranşă din acest împrumut, în valoare de 850 de milioane de euro, trebuie virată în luna iunie. Pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, Banca Mondială şi BERD, ajunge la 19,95 miliarde euro. 




Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Mircea Geoană FMI transa imprumut
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close