Antena 3 Economic Biz News Georgescu despre creşterea salariilor: Sperăm că FMI şi CE vor fi înţelegători pentru că nu aruncăm în aer bugetul

Georgescu despre creşterea salariilor: Sperăm că FMI şi CE vor fi înţelegători pentru că nu aruncăm în aer bugetul

04 Mai 2012   •   18:58
Georgescu despre creşterea salariilor: Sperăm că FMI şi CE vor fi înţelegători pentru că nu aruncăm în aer bugetul
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Guvernul va găsi soluţii pentru creştere salariilor bugetarilor şi speră că FMI şi CE vor arăta înţelegere, întrucât propunerile părţii române "nu vin să arunce în aer deficitul bugetar" şi nu pun în pericol stabilitatea financiară, a declarat Florin Georgescu, propus pentru portofoliul Finanţelor.
   
"Suntem încrezători că există soluţii, aşa cum ne-au prezentat şi reprezentanţii de la nivel tehnic în discuţiile avute. Sper că Fondul Monetar şi Comisia Europeană vor fi înţelegători să dea curs solicitărilor noastre, care nu vin să arunce în aer deficitul bugetar şi nu vin să pună în pericol stabilitatea financiară", a spus Georgescu, citat de Mediafax.
   
El a arătat că până în prezent s-a negociat o treime din memorandumul tehnic de politici economice şi financiare, astfel că nu s-a ajuns încă la structura bugetului general consolidat şi la problema salariilor, care vor fi discutate în cursul zilei de sâmbătă.
   
Oficialii FMI şi cei ai Comisiei Europene au discutat vineri cu Florin Georgescu şi reprezentanţii mai multor instituţii, întâlniri urmate de o întrevedere cu delegaţia BNR.
   
Înţelegerile actuale cu FMI şi Comisia Europeană prevăd pentru întregul an un deficit bugetar de 1,9% din PIB pe cash şi de maxim 3% după metodologia ESA.


×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close