Antena 3 CNN Economic Biz News Germania: Grecia să-şi vândă insulele şi activele ca să scape de criză

Germania: Grecia să-şi vândă insulele şi activele ca să scape de criză

Germania: Grecia să-şi vândă insulele şi activele ca să scape de criză
Sursa foto: germania
04 Mar 2010   •   16:04

Grecia ar trebui să îşi vândă o parte din insule pentru a-şi reduce deficitul, spun doi membri ai Parlamentului german din coaliţia centru-dreapta, scrie
Reuters.
Josef Schlarmann, memru senior al Partidului Creştin Democrat, reprezentat de Merkel, şi Frank Schaeffler, expert în poliţe din partea Liberal-Democraţilor, au spus, joi, că Grecia va scăpa de criză dacă îşi va vinde o parte din active, inclusiv insulele.

?Cei aflaţi în insolvenţă trebuie să vândă tot ce au ca să îşi plătească creditorii?, a declarat Schlarmann . "Grecia deşine clădiri, companii şi insule nelocuite care pot fi utilizate pentru a se reduce datoriile?.

Grecia a lansat un program de austeritate proiectat pentru a se asigura că ajutorul venit din partea Uniunii va reuşi să rezolve problemele legate de datoria externă.

Grecia a înregistrat în 2009 un deficit bugetar de 12,7% din PIB, cu mult peste pragul minim de 3%, în timp ce datoriile guvernamentale au trecut de 113% din PIB.Autorităţile de la Atena s-au angajat ca în acest an să diminueze deficitul cu patru puncte procentuale.

Angela Merkel va avea o întrevedere, vineri, la Berlin cu premierul grec George Papandreoupe.

"Cancelarul nu poate promite Greciei niciun fel de ajutor", spune Schaeffler pentru Bild, care scrie: "Vindeţi-vă insulele, greci falimentari! Şi vindeţi şi Acropole!".

Guvernul în frunte cu George Papandreou a avizat miercuri diminuări bugetare suplimentare de 4,8 miliarde de euro, pentru a convinge Uniunea Europeana şi investitorii că poate controla cel mai mare deficit bugetar din zonă. Măsurile prevăd sporirea TVA-ului la 21%, majorarea accizelor la tutun şi alcool şi reducerea cu 30% a primelor de vacanţa acordate angajaţilor de la stat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Germania insule active
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close