Antena 3 CNN Economic Biz News Germania vrea să revină la nivelul economic pre-criză în 2013

Germania vrea să revină la nivelul economic pre-criză în 2013

Germania vrea să revină la nivelul economic pre-criză în 2013
Sursa foto: angela merkel
21 Ian 2010   •   22:40

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că are ca scop să aducă economia Germaniei, cea mai mare din Europa, înapoi la la nivelul de dinainte de criză până în 2013.


"Dacă reuşim să ajungem al nivelul unde eram înainte de criză, până în 2013, atunci înseamnă că am făcuto treabă bună... acesta este misiunea noastră," arăta Merkel în faţa parlamentarilor.

"Vrem ca Germania să iasă mai puternică din această criză" . Germania încearcă să iasă din cea mai gravă recesiune de după cel de-al Doilea Război Mondial şi se estimează că va înregistra în acest an p datorie de 85,8 miliarde de euro.
Merkel a precizat că Germania unul din cei mai mari exportatori mondiali, va trebui să se bazeze pe tradiţionala sa putere industială pentru a ieşi din criză.
"Germania va putea să îşi asigure prosperitatea doar când rămâne un puernic exportator. Oricine spune că nu ar trebui să exportăm atât de mult se înşeală" .
Oficialul a adăugat: "ce ne-a făcut puternici- industriile auto şi chimice, echipamentul medical, tehnologia de transport- trebuie să contine. ."
Pe baza semnelor că economia îşi revine, guvernul a ridicat perspectiva de creştere pentru acest an la 1,5 procente de la 1,2 la sută anterior.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close