Antena 3 CNN Economic Biz News Gerul a mărit factura României la gaze cu 25 de milioane de euro. Avem un consum de gaze istoric

Gerul a mărit factura României la gaze cu 25 de milioane de euro. Avem un consum de gaze istoric

Gerul a mărit factura României la gaze cu 25 de milioane de euro. Avem un consum de gaze istoric
Sursa foto: Foto: Mediafax
02 Feb 2012   •   21:28

Factura României la gaze s-a mărit cu 25 milioane de euro din cauza gerului. Temperaturile scăzute au triplat importurile de gaze ruseşti, cu mult mai scumpe decât cele din producţia internă.

Autorităţile ne dau asigurări că nu se pune problema scumpirilor pentru populaţie. Dar să vedem de ce se vorbeşte despre o factură crescută pentru România.

În mod normal, consumul, într-o zi, este cuprins între 5 şi 10 milioane de metri cubi de gaze de import. Aceasta valoare a ajuns însă la aproape 20 de milioane de metri cubi. Pentru că gazele ruseşti sunt de trei ori mai scumpe decât cele autohtone, este simplu să ne dăm seama că factura pentru gaze s-a majorat în aceastã perioadă.

În acest moment, consumul de gaze este unul istoric: 72,7 milioane de metri cubi de gaze pe zi. Acest consum mare a creat şi primul conflict în Europa.  Potrivit unui comisra european, Italia, Polonia şi Slovacia se plâng cã primesc mai puţine gaze de la Gazprom din cauza consmului mare al þãrilor din Europa de Est, printre care şi România. Pentru consumatorii români nu se anunţă însă probleme.

 



×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close