Antena 3 CNN Economic Biz News Gestul care arată că americanii nu mai au încredere în economia lor

Gestul care arată că americanii nu mai au încredere în economia lor

Gestul care arată că americanii nu mai au încredere în economia lor
Sursa foto: Foto: goldetfinfo.com
11 Dec 2012   •   12:09
Americanii investesc din ce în ce mai mult în aur, după alegerile prezidenţiale din noiembrie. Micii investitori se tem de lispa măsurilor pentru reducerea datoriei tot mai mari a Statelor Unite, relatează Financial Times.

În noiembrie, cererea pentru moneda American Eagle, una dintre cele mai populare monede de aur emise de Monetărie, a urcat cu 131% şi a ajuns la maximul a aproape doi ani.

Potrivit lui Terry Hanlon, preşedinte al diviziei de metale la compania Dillon Gage, unul dintre cei mai mari dealeri de aur din SUA, vânzările au urcat puternic în primele zile după alegeri.

"Foarte mulţi oameni sunt îngrijoraţi de situaţia economiei. În urma alegerilor, au considerat că nu se va schimba nimic", a spus acesta.

Cu toate că monezile de aur reprezintă o parte redusă a pieţei aurului, avansul vânzărilor reflectă orientarea pentru investiţii a americanilor dezamăgiţi.

Preţul unciei de aur a coborât săptămâna trecută sub 1.685 dolari pentru prima dată într-un interval de o lună.

Datoria SUA a depăşit 16.000 de miliarde de dolari. Politicienii americani negociază în această perioadă măsuri pentru reducerea deficitului bugetar anul următor.

 

 

 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close