Antena 3 CNN Economic Biz News Gheorghe Pogea, îngrijorat de creşterea ponderii economiei ?neobservate?

Gheorghe Pogea, îngrijorat de creşterea ponderii economiei ?neobservate?

Gheorghe Pogea, îngrijorat de creşterea ponderii economiei ?neobservate?
Sursa foto: gheorghe pogea
27 Feb 2009   •   12:26

Ministrul Finanţelor Gheorgeh Pogea este îngrijorat de creşterea ponderii economiei "neobservate", transmite Evenimentul Zilei.
Prin aceste termen, Pogea se referea la activităţile care aduc venituri la stat prin taxe şi impozite, dar nu sunt înregistrate oficial.
?Economia potenţială, din care am putea să extragem taxe, a crescut în ultimii 4 ani de la 14,5% la 20% din PIB?, a declarat Pogea.
Ministrul se declară îngrijorat şi în ceea ce priveşte numărul mare de firme româneşti care înregistrau pierderi încă dinaintea izbucnirii crizei economice.
"La nivelul anului 2007 sunt foarte multe firme care înregistrează pierderi. Domeniile care domină: comerţul cu ridicata, hoteluri, comerţul cu amănuntul, domeniul imobiliar, transporturi ", spune ministrul Pogea, citat de cotidian.
La fel de pesimişti se arată şi managerii companiilor. Potrivit unui sondaj al Institutului Naţional de Statistică, între februarie şi aprilie 2009 managerii se aşteaptă la o scădere a activităţii din industria prelucrătoare, construcţii, comerţul cu amănuntul şi în sectorul de servicii, în raport cu cele trei luni anterioare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gheorghe Pogea
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close