Antena 3 CNN Economic Biz News Ghidul IT-istului român care vrea să câştige zeci de mii de euro într-un an. De ce este burlăcia un dezavantaj

Ghidul IT-istului român care vrea să câştige zeci de mii de euro într-un an. De ce este burlăcia un dezavantaj

Ghidul IT-istului român care vrea să câştige zeci de mii de euro într-un an. De ce este burlăcia un dezavantaj
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Apr 2017   •   17:33

Paul Danci este un inginer român care lucrează ca expert în domeniul siguranţei auto pentru mărci ca BMW, Audi sau Volkswagen. Ajuns în doar patru ani în high management, Paul a realizat pentru adevarul.ro un ghid al IT-istului român care vrea să lucreze în industria automotive în Germania. 

„Nu cred că există multe companii de software sau companii în industria automotive germană care să nu aibă angajaţi ingineri români. Datorită unor facilităţi pe care firmele din Germania le oferă inginerilor, mulţi dintre ei au decis să emigreze temporar sau definitiv din România”, susţine Paul Danci.

Potrivit inginerului român, job-urile pentru ingineri de soft în Germania sunt oferite prin intermediul website-urilor de job-uri, a reţelelor profesionale ca şi linkedin sau xing sau direct pe paginile de internet ale comapaniilor, unde ofertele de job-uri pot fi consultate.

Cât poţi câştiga lucrând ca inginer software în industria automotive în Germania?

Valoarea netă a salariului depinde de starea civilă, numărul de copii şi salariul soţului/soţiei dacă starea civilă e «căsătorit». Cea mai defavorabilă situaţie, din punct de vedere al taxelor, este aceea când persoana este necăsătorită şi fără copii. Persoana respectivă este încadrată la clasa de impozitare 1 care înseamnă că salariul net poate să fie cu aproximativ 40 % mai mic decât valoarea brută a salariului. Există în total patru clase de impozitare care pot fi împărţite în funcţie de mai mulţi parametri”, a explicat inginerul român. Experienţa este un mare atu, salariul fiind, practic, dependent de experienţa în domeniul.

Citește continuarea pe adevarul.ro.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close