Antena 3 CNN Economic Biz News Gilead Sciences anunță lansarea filialei din România

Gilead Sciences anunță lansarea filialei din România

Gilead Sciences, Inc. anunță înființarea unei subsidiare în România, care își va începe activitatea de marketing de la 1 ianuarie 2022. Decizia de a investi în țara noastră vine ca răspuns la nevoile specifice ale pieței locale, pe care compania își propune să le adreseze printr-o prezență directă.

Gilead Sciences anunță lansarea filialei din România
de Georgiana Adam    |    13 Mai 2021   •   11:32

“România a devenit în mod particular o țară strategică pentru Gilead, al cărei obiectiv principal este de a oferi soluții medicale inovatoare pentru nevoile pacienților. Pentru a ne consolida parteneriatul cu toți partenerii strategici ai sistemului de sănătate, ne stabilim prezența directă aici, considerând că această proximitate va adăuga valoare pentru toți cei implicați,” a declarat Dr. Sabine Tews, General Manager Eastern Europe, Executive Director Gilead.

De mai bine de 30 de ani, Gilead este un lider în inovație în domeniul HIV, contribuind la progresele realizate în cercetarea, tratamentul, prevenirea, testarea și îngrijirea pacienților diagnosticați cu această boală. Astăzi, milioane de oameni care trăiesc cu HIV la nivel global primesc terapie antiretrovirală oferită de Gilead sau de unul dintre partenerii de producție ai companiei. Învățând din inovațiile în HIV, Gilead a livrat patru tratamente pentru virusul hepatitei cronice C. În prezent, peste 4 milioane de oameni au primit terapii Gilead și mai mulți oameni din întreaga lume vor fi tratați în perioada următoare. Gilead este, de asemenea, unul dintre pionierii în transformarea îngrijirii persoanelor cu virusul hepatitei cronice B și urmărește în mod activ căi multiple către o posibilă vindecare.

În oncologie, Kite, o companie Gilead, este lider în terapia celulară și are un program puternic de dezvoltare, cu numeroase studii pivot în curs și finalizate, precum și unul dintre cele mai mari programe de cercetare a terapiei celulare. De asemenea, Gilead încearcă să dezvolte programe oncologice în afara terapiei celulare. La sfârșitul anului trecut, Gilead a încheiat achiziția Immunomedics, un lider în tehnologia de generație următoare anticorp-medicament conjugat (ADC), oferind companiei o poziție puternică în zona oncologică.

Mii de pacienți români vindecați de Hepatita C

În domeniul hepatitei C, de peste 5 ani compania a străbătut un parcurs ascendent vindecând mii de pacienți români, în toate etapele bolii.

În timpul pandemiei COVID-19, Gilead a colaborat cu autoritățile române de sănătate publică pentru a asigura accesul la tratament al pacienților români. Prioritatea companiei este aceea de a pune la dispoziție resursele și expertiza antivirală câștigată pe parcursul a zeci de ani pentru a ajuta pacienții și comunitățile care luptă împotriva pandemiei COVID-19.

Compania intenționează să aducă în România mai multe terapii transformative care abordează condiții medicale complexe în domenii precum virologia, oncologia și bolile inflamatorii.
 

×
Subiecte în articol: Gilead Sciences
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close