x close

Grapini: Impozitul forfetar nu este o supraimpozitare, l-au cerut şi afaceriştii din alte domenii

de S.T.    |    03 Oct 2013   •   10:54
Grapini: Impozitul forfetar nu este o supraimpozitare, l-au cerut şi afaceriştii din alte domenii 534 Foto: Agerpres

Impozitul forfetar nu reprezintă o supraimpozitare şi sunt cereri şi din partea firmelor cu alte activităţi, precum cabinete stomatologice sau de avocatură, să li se aplice acest sistem, a declarat ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini.
   
"Nu este un impozit în plus (impozitul forfetar - n.r.), nu vor mai plăti impozitul de 16% pe profit sau 3% pe cifra de afaceri, vor avea profitul pe care pot să-l reinvestească, vor lua dividendele, care merg în sistemul de impozitare normal, ca la toată lumea. (...) Cei care au înţeles ce înseamnă tot presează să se aplice. Am solicitări chiar şi de la alte coduri CAEN să introducem acest impozit, de la cabinetele stomatologice sau cele de avocatură", a afirmat joi Grapini, potrivit Mediafax.
  
Ea a arătat că dacă o firmă vizată de impozitul forfetar are şi alte activităţi în afară de codurile CAEN incluse în proiectul de lege, care sunt evidenţiate separat în contabilitate, pentru acelea se va plăti impozitul de 3% pe cifra de afaceri.
   
Impozitul forfetar se va plăti trimestrial, astfel că o pensiune care are de plătit spre exemplu 5.000 de lei pe an, va împărţi această sumă la patru, plătind eşalonat pe fiecare trimestru.
   
"Ca exemplu, un hotel de trei stele balnear în rural plăteşte 58 de lei pe cameră pe an. Un hotel de trei stele în Bucureşti, în zona A, plăteşte în jur de 70 de euro pe cameră pe an", a spus Grapini.
   
Ministrul a precizat că foarte mulţi afacerişti s-au plâns de concurenţa neloială în domeniile în care activează, acesta fiind motivul principal de la care a pornit proiectul de lege.
  
Proiectul de lege privind impozitul forfetar a fost aprobat miercuri în şedinţa de Guvern şi va fi transmis joi către Parlament. În acest sistem de impozitare intră opt coduri CAEN: hoteluri, restaurante, pensiuni, baruri, cafenele, service auto, vulcanizare şi spălătorii auto.
 

Citeşte mai multe despre:

Maria Grapini IMM
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati