Antena 3 CNN Economic Biz News Grecia aprobă oleoductul Burgas-Alexandroupolis

Grecia aprobă oleoductul Burgas-Alexandroupolis

Grecia aprobă oleoductul Burgas-Alexandroupolis
Sursa foto: petrol extractie
16 Feb 2010   •   11:19

Premierul grec George Papandreou a declarat că în următoarele şase luni ar putea începe construcţia oleoductului Burgas-Alexandroupolis, punând astfel capăt îndoielilor despre acest proiect.
În toamna anului 2009, Papandreou declara înainte de alegerile parlamentare că sprijină proiectul, dar va căuta termeni mai buni dacă devine premier, în special în ce priveşte protecţia mediului.
Oficialul declara că procedurile necesare, inclusiv studiile privind impactul asupra mediului ar trebui finalizate în următoarele şase luni, iar "construcţia va începe imediat după, .
Burgas-Alexandroupolis este un proiecte între Rusia,Grecia şi Bulgaria pentru a pompa petrol din Rusia şi zona caspică din portul bulgar la Marea Neagră spre portul grec la Marea Egee Alexandropoulis.
Cele trei state au semnat un acord pentru construcţia oleoductului de 280 km în 2007, după mai mulţi ani de discuţii. Conducta va pompa 35 milioane tone metrice de ţiţei pe an (257 milioane barili), volum ce ar putea ajunge la 50 milioane tone. Rusia deţine 51 procente din proiect.
Grecia s-a alăturat şi gazoductului South Stream, parte a efortului Rusiei de a reduce dependenţa de rutele tradişionale de tranzit şi de a sabota proiectul UE -Nabucco, ce ocoleşte Rusia.
Referindu-se la acest proiect, premierul grec arăta că "procesul de creare a unei companii ruso-elene care să se ocupe de construcţia secţiei grece este aproape finalizat."
El a adăugat că Grecia lucrează cu toţi partenerii europeni pentru a se asigura că South Stream este încorporat în Reţelele TransEuropene a UE.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: South Stream
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close