Antena 3 CNN Economic Biz News Grecia ar putea arunca Europa în HAOS. Ce se întâmplă dacă va intra în FALIMENT. Tsipras: "Sunt încrezător"

Grecia ar putea arunca Europa în HAOS. Ce se întâmplă dacă va intra în FALIMENT. Tsipras: "Sunt încrezător"

Grecia ar putea arunca Europa în HAOS. Ce se întâmplă dacă va intra în FALIMENT. Tsipras: "Sunt încrezător"
de O.P.    |    20 Mar 2015   •   07:34

Primul ministru grec Alexis Tsipras s-a declarat vineri "mai optimist" după trei ore de discuții cu liderii Germaniei, Franței și instituțiilor Uniunii Europene cu privire la modul în care Grecia poate asigura continuarea finanțării în schimbul reformelor, transmite Reuters.

"Sunt mai optimist după aceste discuții. Cred că toate părțile și-au confirmat intenția de a încerca să facă tot posibilul pentru a depăși dificultățile legate de economia Greciei cât mai curând", a declarat Tsipras, în timp ce pleca de la discuțiile de la Bruxelles.

El a mai spus că toate părțile au declarat că vor lucra pentru a restabili capacitatea de finanțare a Greciei cât mai rapid posibil.

"Este clar că Grecia nu va trebui să ia măsuri recesive", a mai declarat Tsipras, citat de AFP, după trei ore și jumătate de discuții cu cancelarul german Angela Merkel, președintele francez Francois Hollande și președinții instituțiilor europene.
   
Atena rămâne fără bani și s-ar putea confrunta cu falimentul luna viitoare dacă nu primește fonduri noi, amintește Reuters.

×
Subiecte în articol: Grecia faliment zona euro
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close