Antena 3 CNN Economic Biz News Grecia critică UE pentru că nu fost ajutată

Grecia critică UE pentru că nu fost ajutată

Grecia critică UE pentru că nu fost ajutată
Sursa foto: euro bani
15 Feb 2010   •   02:50


Premierul grec George Papandreou a declarat că Uniunea Europeană ar putea face mai multe pentru a fi alături de ţara sa pe fondul crizei bugetare care ameninţă unitatea politică a UE şi regulile bugetare.

"În lupta contra percepţiei şi psihologiei pieţelor, UE a fost timidă, cel puţin," arăta Papandreou. ?Grecia nu este o superputere nici economică nici politică pentru a duce singură această bătălie?, declara oficialul, la doar câteva zile după ce liderii UE au refuzat să facă promisiuni detaliate despre acţiuni specifice în ajutorul ţăriii sale.
Uniunea Europeană ceruse joi Greciei să facă tot ce este necesar pentru a reduce deficitul bugetar uriaş şi a acceptat să ajute acest stat.
Noul preşedinte european Herman Van Rompuy nu a anunţat un acord de salvare a Greciei dar arăta că statele europene vor fi pregătite să intervină.
"Statele membre ale zonei euro vor acţiona coordonat şi hotărât dacă este nevoie a păstra stabilitatea financiară a zonei euro ca întreg. Guvernul grec nu a cerut sprijinul financiar", arăta acesta.
Oficiali europeni au prevăzut un deficit bugetar pentru Grecia de 12,2 la sută din PIB în 2010, faţă de limita UE de trei procente.
Van Rompuy a cerut Atenei să facă totul pentru a reduce deficitul cu patru procente, arătând că Banca Central Europeană alături de Comisia Europeană vor monitoriza progresul Greciei şi vor propune măsuri suplimentare dacă este necesar.
El sublinia că toate statele membre ale zonei euro au responsabilitatea comună pentru stabilitatea economică şi financiară a grupului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica deficit bugetar zona euro
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close